Preselectie R.I.V.E.R.

R.I.V.E.R. (Representing the Identities and the Voices of the European Riverains) este un proiect non-profit, co-finantat de Comisia Europeana prin programul „Cultura 2007”, care urmareste evocarea si punerea in valoarea a patrimoniului cultural existent in comunitatile riverane europene si evidentierea valorilor culturale comune ale comunitatilor umane care traiesc in lungul raurilor europene.

O componenta importanta a proiectului o reprezinta artele vizuale. Astfel, in cadrul proiectului se va organiza o selectie de 12 tineri artisti din domeniul artelor vizuale care sa creeze si sa expuna proiecte artistice pe malurile unor rauri din Italia, Polonia si Romania, in cadrul unor ateliere de creatie. Creatiile artistice vor fi realizate pe tema „Amintirile si viata raului” pe baza unor istorii locale selectate in prealabil si puse la dispozitia creatorilor. 4 artisti vor calatori in Italia, 4 artisti vor calatori in Polonia, iar 4 artisti vor crea in Romania fiind si gazdele colegilor lor din Italia si Polonia.

La competitie pot participa artisti din orice domeniu al artelor vizuale (fotografie, cinematografie, pictura, desen, sculptura, arta digitala etc.)

Data limita pentru selectie este 14 aprilie 2009.
Mai multe detalii gasiti pe pagina noastra de internet: http://www.cppc.ro

Lasă un comentariu