Arhitectura

Piata Sfatului din Brasov – vedere de la Turnul Alb (noiembrie 2008)

bv_2008_piata_sfatului
Este reşedinţa oficială din Londra a monarhilor britanici. Palatul a fost numit după „Buckingham House”, construită în 1703, pe care regele George al III-lea a cumpărat-o în 1761 şi a mărit-o, transformând-o într-un vast palat aşa cum este astăzi. Aici are loc zilnic Ceremonia Schimbării Gărzii, la ora 11:30 a.m. spre încântarea turiştilor.

Palatul Buckingham (detaliu)

Palatul Buckingham (detaliu)

Palatul Buckingham (detaliu)

Biserica

Incepand cu incoronarea regelui William Cuceritorul, in 1066, Westminster Abbey a fost biserica in care s-au infaptuit incoronarile regilor si reginelor Angliei. Au existat totusi exceptii: Lady Jane Grey, Edward V si Edward VIII nu au avut parte de ceremonii de incoronare, iar Henry III nu a putut fi incoronat in Londra deoarece orasul era sub stapanirea printului Louis al Frantei

Big Ben

Principala resedinta pentru monarhii Angliei medievale, Palatul Westminster adaposteste in prezent cele doua camere ale parlamentului britanic, Camera Lorzilor si Camera Comunelor, motiv pentru care mai este numit si Palatul Parlamentului. Cu o forma aproximativ rectangulara, Palatul Parlamentului se intinde pe o suprafata de peste 30 000 de metri patrati. El este flancat de doua turnuri inalte de aproximativ o suta de metri, Victoria Tower si celebrul turn cu ceas, Big Ben.

Tower Bridge

La început, Tower Bridge era singurul pod ce traversa Tamisa. A fost nevoie de opt ani pentru construirea lui, la care au contribuit 50 de designeri şi arhitecţi. Bijuteria arhitecturală de azi poate fi traversată atât cu autovehicule, cât şi pe jos.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: