Revolutie in fotografie şi filmarea digitală

După apariţia DSLR-urilor Canon 5D Mark II şi Nikon D90 care sunt capabile să filmeze la rezoluţie HD, RED a anunţat că lucreză la un sistem modular capabil să filmeze şi să înregistreze imagini statice la o calitate nemaiantalnita pana acum.

Sistemul modular DSMC de la RED

Sistemul în sine se numeşte DSMC (Digital Stills and Motion Camera). Totul pleacă de un „brain”, creierul sau un echivalent al body-ului. Acest modul conţine doar senzorul foto şi i se pot ataşa componentele care mai lipsesc pentru a crea un DSLR sau o cameră video.

Nebunia începe în gama de module Epic, ele fiind patru la număr. Dacă primele două au senzorii de 5k şi 6k de la Scarlet, următoarele sunt cu totul speciale. Şi totuşi, la o analiză atentă am ajuns la concluzia că nu avem de-a face cu formate noi.

Un DSLR in stil RED

Acestea sunt modulele principale în jurul cărora se pot construi aparatele DSMC de la RED. Lor li se pot ataşa grip-uri REDhandle cu baterie încorporată şi butoane de control, monturi pentru obiective, oculare şi ecrane LCD pentru vizualizarea rezultatelor, baterii separate, module de stocare şi un modul cu mufe pentru intrare/ieşire.

Filmare 3D cu doua brain-uri RED

Nu putem încheia fără să discutăm despre disponibilitate şi preţuri. Cel mai ieftin body de la RED, Scarlet 3k va fi vândut începând din vara anului viitor cu 2.500 $. O versiune mai ieftină a sa, cu obiectiv fix, urmează să fie lansată în toamna lui 2009. Primul pe piaţă ar putea să fie Scarlet 5k, la un preţ de 7.000 $, la primăvară. Scarlet 6k este primul brain de la RED care depăşeşte, doar cu 2.000 $ pragul psihologic de 10.000 $.

O camera video RED, creata pe sistemul DMSC

Se poate spune cu uşurinţă că asistăm la un moment important pentru segmentul IT. RED a promis că ne va impresiona şi a reuşit cu noul sistem DMSC. Avem aici urmarea logică a pasului făcut de Nikon şi Canon de combinare a fotografiei profesionale cu înregistrarea video la acelaşi nivel. Noile produse de la RED nu au fost create pentru amatori, iar preţul lor este destul de prohibitiv, însă nu putem să nu ne gândim că poate au pus bazele unui trend ca s-ar putea generaliza în industria foto/video.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: