Festivalul de film digital Kinofest

Aflat la a doua editie, Kinofest este singurul festival international de film digital desfasurat in Romania. Anul acesta, cele peste 170 de filme din festival (din care 113 sunt filmele selectionate in concurs) vor putea fi vizionate la Muzeul National de Arta Contemporana vineri, sambata si duminica, pe 14, 15 si 16 noiembrie 2008, iar gala de premiere va avea loc in ultima zi a festivalului.

Cele trei sectiuni consacrate sunt: Animatie, Fictiune si Micromovie (filme pentru telefonul mobil, dar nu neaparat realizate cu acesta). Sectiunile sunt gandite in asa fel incat sa popularizeze miscarea de avangarda a filmului digital si printre necunoscatori, sa-i convinga pe sceptici si sa ii distreze pe initiati.

Filmele selectionate in competitia de Animatie provin din Italia, Germania, SUA, Franta, Spania, Rusia, Slovenia, Olanda, Marea Britanie, Japonia, Elvetia, Israel, Belgia, Hong Kong, Australia, Bosnia – Herzegovina si Romania. Cele 28 de creatii din categoria fictiune aduc in plus perspectiva Greciei si a statului Mexico. Iar la capitolul Micromovies, autorii celor 41 de lucrari selectionate vin inclusiv din Japonia, Elvetia, Olanda, Taiwan si Canada.

Festivalul se va sfarsi cu trei concerte de exceptie: Cycler & Florentina, Minus&Ion si Howling Saints.

Mai multe detalii gasiti pe: www.kinofest.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: