Decupare in photoshop

Exista mai multe metode prin care un obiect dintr-o fotografie poate fi izolat in Adobe Photoshop. Una dintre ele utilizeaza Pen Tool pentru a realiza o slectie in jurul obiectului.
Folosirea Pen Tool presupune crearea unui contur, a unei cai in jurul obiectului/regiunii ce urmeaza a fii izolat. La fiecare click stanga, se creaza un punct de ancorare pana cand conturul este inchis complet. Asadar, vom incepe sa realizam un contur in jurul Arcului de Triumf din fotografie dand click, din loc in loc, pe marginea acestuia. In mod ideal, conturul trebuie sa margineasca cat mai bine obiectul. Pentru o precizie mai mare, mariti imaginea (View>Zoom In sau Ctrl si tasta +).
In zonele curbate/rotunde sau cu forme complicate este recomandat sa realizati mai multe puncte de ancora, pentru o precizie cat mai buna. In zonele cu linii drepte punctele de ancora pot fi mai rare.
Punctele create de Pen Tool pot fi modificate in functie de necesitati. Astfel, daca vrei sa stergi un punct de ancorare, apasa tasta DELETE.
In cazul in care doresti doar sa muti un anumit punct de pe cale, apasa tasta CTRL si, in acelasi timp, click stanga pe punctul respectiv si trage-l in pozitia dorita.
Continua realizarea conturului pana cand ajungi la primul punct de ancora. In momentul in care dati click pe acesta, decuparea s-a incheiat.

3 Răspunsuri

  1. vreau sa decupez o poza

  2. va rog frumos ajutati-ma si pe mine unde pot gasi photoshop. :(( vreau sa decupez poze

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

%d blogeri au apreciat asta: