Ajustarea imaginilor cu Variations (Photoshop)

Pentru prelucrarea majoritatii fotografiilor, utilizarea comenzilor Levels, Curves si Hue/Saturation sunt suficiente insa, pentru un incepator, rezultatele nu sunt imediat vizibile iar numarul mai mare de comenzi poate fi intimidant. Photoshop dispune de o unealta care integreaza toate aceste ajustari intr-o singura interfata: Variations.

1. Apelarea instrumentului Variation
Apelam instrumentul Variation pe calea: Image – > Adjustmens -> Variations…
Apelarea instrumentului conduce la deschiderea unei noi ferestre, unde putem ajusta o serie de parametrii.

2. Parametrizarea instrumentului Variations
Noua fereastra dispune de o coloana de butoane – radio cu ajutorul carora putem selecta zona in care vom face modificarile: in umbre, in tonurile mijlocii sau in lumini. Un al patrulea buton radio se refera la saturarea / desaturarea culorilor. Sub coloana de butoane radio este plasat un cursor cu ajutorul caruia putem ajusta gradul modificarilor: in pasi mici sau modificari de amploare mai mare.
Bifarea casetei Show Clipping permite afisarea zonelor care, dupa ajustare, ajung pe histograma la valoarea 0 respectiv 255. Desigur, aceste situatii apar doar daca ajustati umbrele, respective luminile.

In zona principala a ferestrei instrumentului se afla 6 imagini dispuse in forma de hexagon si o a saptea imagine, in centrul hexagonului. Imaginea centrala reprezinta imaginea de la care se pleaca, iar pe conturul hexagonal – imaginile la care se ajunge, in conformitate cu parametrizarea butoanelor radio stabilita anterior. Pentru a facilita alegerea, sub imaginile de pe contur scrie: mai verde, mai galben, etc.

3. Cum alegem?
Analizam imaginea de pornire si observam localizarea dominantelor de culoare in umbre, in tonurile mijlocii sau in lumini. Selectam butonul radio adecvat si alegem amploarea modificarilor cu ajutorul cursorului. Automat, programul actualizeaza imaginile de pe conturul hexagonului, in conformitate cu setarile introduse.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: