„Jocuri temporale” – expozitie de fotografie

In perioada 17 – 28 iunie 2008 Libraria Okian din Brasov gazduieste expozitia de fotografie „Jocuri temporale” cu fotografii realizate de Ioana Daia si Gabriela Leonida.

Expozitia „Jocuri temporale – Pe marginea unei calatorii in Tinutul Buzaului” este o initiativa personala a autoarelor, Gabriela Leonida si Ioana Daia, conturata in urma unor iesiri pe teren in 2007 ca parte a unui proiect initiat de Centrul Geomedia de la Universitatea Bucuresti, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, Muzeul Taranului Roman si Muzeul de Geologie.

In cateva descinderi in scop documentar pe Vaile Slanicului, Balanesei, Saratelului si Colti am descoperit o zona rurala despre care stiam putine lucruri si care ne-a bucurat prin intalnirile prilejuite. Am trait impresia unui decalaj temporal ramanand totusi conectate la timpul actual. Dupa ideea prietenului nostru Cosmin Manolache alaturam cateva imagini, facem o invitatie la calatorie si va propunem cateva povesti, pornind de la un fragment al Irinei Nicolau.

„Cand aud pe cate unul care spune ca taranul roman ar fi asa si pe dincolo, imi vine sa-l intreb : care taran ? Cel de azi, cel de ieri, cel din Evul Mediu ; taranul din nord, din sud, de la dreapta, de la stanga; batranul, tanarul, femeia, care taran ? Si, daca ne-ar intoarce intrebarea, atunci cand ma pomenesc vorbind despre „taranul roman care…”, as raspunde ca pendulez intre taranii pe care i-am cunoscut direct, incepand cu anul 1952, si cei pe care mi-i inchipui pornind de la ce spun si scriu altii. Caut de mult timp o formula prin care sa comunic putinul pe care il stiu despre taran „din mana”. Tot ce am gasit este actul marturisitor : eu l-am vazut pe Popusor, eu am citit in carti, eu am ales cateva exemple…”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: