galerie de fotografii pentru WEB

Adobe Photoshop va permite sa generati o galerie de fotografii pentru WEB, cu titlu, imagini in miniatura, bare de navigare, text, inserarea adresei de e-mail, etc., gata de pus pe Internet.
Inainte de a proceda la crearea propriuzisa a galeriei, e bine sa copiati toate fotografiile care doriti sa figureze in acea galerie, intr-un director special creat.

Se apeleaza din meniul principal Files-> Automate>Web Photo Gallery.

Apare o fereastra pentru parametrizarea galeriei noastre
a) se selecteaza stilul de galerie din lista derulanta: simpla, cu imaginile in miniatura pe o coloana, pe un rand, flash, etc. Pentru aceasta pagina am ales Flash-Gallery 2
b) se adauga, optional, adresa de e-mail unde sa poata fi transmise eventuale comentarii
c) se alege directorul unde se afla imaginile – vom selecta directorul pe care tocmai l-am creat si unde am copiat imaginile selectionate, la care ajungem prin click pe butonul „Browse”.
d) se alege destinatia fisierelor care vor intra in structura galeriei; ar fi de preferat sa se aleaga un director special dedicat pentru stocarea acestor fisiere, la care ajungem prin click pe butonul „Browse”.

Caseta „Options” ne permite parametrizarea aspectului galeriei noastre. In lista derulanta avem posibilitatea de a modifica urmatoarele caracteristici:
a) General: extensia fisierului index (htm / html), modul de codificare si pastrarea sau eliminarea metadatelor.
b) In banner putem atribui un titlu galeriei, afisa numele fotografului, adresa de contact si data realizarii galeriei (data implicita este cea curenta);
c) stabilirea dimensiunilor imaginilor ne permite sa redmiensionam atat marimea in pixeli (pe latura cea mai mare) cat si calitatea comprimarii (pe o scala de la 0 la 12); la fiecare fotografie putem atasa numele fisierului, titlul, posesorul copyright-ului, etc.
d) imaginile in miniatura pot fi parametrizate in ceea ce priveste dimensiunile in pixeli si, in functie de tipul de galerie pe care l-am ales, putem preciza numarul de randuri si coloane din pagina de intrare, adaugarea unei borduri, afisarea de date despre imagine (numele fisierului, titlul, posesorul copyright-ului, etc.).
e) din submeniul „Custom Colors” putem alege culorile pentru fundal, banner, texte si linkuri.
f) in fine, din submeniul „Security” putem afisa un text care va fi supraimprimat peste fiecare imagine mare si selectarea unor atribute ale textului (font, dimensiune caractere, culoare, pozitia in cadrul imaginii, etc).
Dupa ce am stabilit parametrii conform dorintei noastre, apasam butonul OK si Adobe Photoshop va genera toate filele si subdirectoarele necesare. Dupa generarea fisierelor, galeria noastra va fi automat deschisa pentru vizualizare locala in bowser-ul implicit.

Daca dorim, putem adauga si un fond muzical galeriei noastre. Alegem un fisier in format .mp3 pe care il redenumim „useraudio.mp3” si il plasam in directorul in care am ales sa plasam galeria.

Anunțuri

Un răspuns

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: